POLITIKA ZASEBNOSTI

ENOMA d.o.o., Groharjeva ulica 11, 1241 Kamnik, Slovenija (v nadaljevanju »ENOMA d.o.o.«, »ponudnik«, »upravljavec podatkov« ali »mi«) spoštuje zasebnost svojih uporabnikov (v nadaljevanju “vi” ali “uporabnik”). Verjamemo, da je za vas pomembno, da odločitve o uporabi naše spletne strani sprejemate na podlagi vašega razumevanja katere podatke zbiramo z uporabo naše spletne strani, kaj storimo s temi podatki, kako jih obdelujemo, s kom jih delimo, kot tudi vaših pravic in odločitev glede vaših podatkov, ki smo jih obdelali. Zato smo pripravili to politiko zasebnosti (v nadaljevanju ”Politika zasebnosti”), ki nadalje opisuje naše ravnanje z zbranimi podatki.

Ta Politika zasebnosti je sestavni del Splošnih pogojev uporabe spletne strani (https://svetdezinfekcije.si/splosni-pogoji-uporabe-spletne-strani/), ki ureja vašo uporabo https://svetdezinfekcije.si ter vseh drugih URL naslovov, ki lahko nadomestijo obstoječi URL naslov ali, ki jih ENOMA d.o.o. lahko doda na seznam spletnih strani, objavljenih s strani ENOMA d.o.o., skupaj s povezavo do te Politike zasebnosti (v nadaljevanju ”spletna/e stran/i”).

Priporočamo, da v celoti preberete to Politiko zasebnosti, da boste v celoti obveščeni.

  1. PODATKI, KI JIH ZBIRAMO

Kot navedeno spodaj, zbiramo različne podatke, potrebne za delovanje našega podjetja ter za zakonite interese našega podjetja, vključno za tržne namene, skladno z veljavno zakonodajo.

DNEVNIŠKI PODATKI

Ko uporabnik uporablja ali komunicira z našo spletno stranjo ali klikne povezavo, ki uporabnika usmerja na našo spletno stran, uporabnikov brskalnik samodejno zagotovi, mi pa samodejno zbiramo in shranjujemo nekatere podatke o uporabnikovi napravi (računalnik, tablični računalnik, pametni telefon) in uporabnikove dejavnosti:

  • preference in nastavitve: časovni pas, jezik, velikost znakov
  • identifikatorji: naslov IP
  • tehnične informacije: vrsta naprave, podatki o brskalniku, ime in različica operacijskega sistema, ločljivost zaslona

Te podatke zbiramo za pravilno delovanje naše spletne strani. Dokler uporabnik ne odda naročila ali kako drugače komunicira z našim spletnim mestom (na primer izpolni obrazec ali zahteva informacije o naših izdelkih ali storitvah), teh podatkov ni mogoče povezati z določenim posameznikom.

PODATKI O PROMETU

Podatki, ustvarjeni z uporabo spletne strani, vključujejo tudi naslednje:

  • informacije o uporabi spletne strani: datumi in časi obiskov, obiskane strani ali URL-ji, čas, porabljen na posameznih straneh, število obiskanih strani, skupni čas, preživet na spletni strani itd.
  • podatki o vseh uporabnikovih nakupih in izdanih računih (podatki in kraj nakupa, kupljeni izdelki, cene kupljenih izdelkov, skupna nabavna vrednost, način plačila, naslov za dostavo, številka in datum računa itd.) ter podatki o reševanju reklamacij izdelkov

INTERAKCIJE UPORABNIKOV

Če uporabnik komunicira z nami, na primer odda naročilo, se pozanima o naših izdelkih ali storitvah, zbiramo informacije, ki nam jih posredujemo prek obrazca za naročilo ali obrazca za povpraševanje, ki je na voljo na naši spletni strani. Takšne informacije uporabnik zagotovi neposredno in prostovoljno, odvisno od okoliščin pa lahko vključujejo:

  • ime in priimek
  • e-mail naslov
  • ulični naslov, mesto, država
  • telefonska številka
  • ime podjetja

Te podatke zbiramo za prodajne namene (izpolnitev naročila) in za odziv na zahtevo uporabnika, da lahko zagotovimo informacije o naših izdelkih ali storitvah.

PODATKI O PLAČILU

Ko uporabnik plača naročene izdelke in/ali storitve, zberemo način plačila, datum in znesek plačila. Če uporabnik plača s kreditno kartico, se ti podatki posredujejo neposredno našemu obdelovalcu plačil in ne shranjujemo nobenih podrobnosti o plačilnih podatkih, razen številke ID transakcije. Potem ko uporabnik vnese podatke o plačilni kartici, ENOMA d.o.o. nima dostopa do podatkov o plačilni kartici in ne prevzemamo nobene odgovornosti za izgubo podatkov o plačilni kartici. Ko izvedete plačilo, se strinjate s pogoji našega obdelovalca plačil.

SPOROČILA UPORABNIKOV

Ko uporabnik izpolni obrazec ali zahteva informacije o naših izdelkih ali storitvah ali kadar uporabnik kako drugače stopi v stik z nami, po e-pošti ali telefonu, samodejno zberemo in shranimo določene podatke o tem uporabniku in njegovih dejavnostih, kot jih prejmemo od takega uporabnika.

Na primer:

  • uporabnikovo ime in kontaktne podatke
  • kakršne koli informacije, ki nam jih uporabnik posreduje
  • narava komunikacije
  • namen interakcije in ukrepanje, ki smo ga izvedli kot odgovor na uporabnikovo poizvedbo
  • kakršno koli dejanje, ki ga uporabnik izvede po prejemu takega sporočila

SOCIALNA OMREŽJA

Naše spletno mesto ponuja integracije s tujimi platformami socialnih omrežij, kot so Facebook, Instagram in Linkedin. Te storitve zbirajo vaš naslov IP in katero stran obiskujete na naši spletni strani. Lahko pošljejo piškotek, da omogočijo pravilno delovanje njihovih funkcij. Vaše interakcije s temi funkcijami socialnih omrežij ureja politika zasebnosti socialnega omrežja, ki ponuja tovrstno funkcijo. Uporaba teh funkcij ni obvezna.

Upoštevajte, da nam niste dolžni posredovati kakršnih koli osebnih podatkov. Vedno lahko zavrnete posredovanje osebnih podatkov, vendar se zavedate, da vam takšna zavrnitev lahko prepreči dostopanje do nekaterih dejavnosti na spletni strani.

V primeru, da osebne podatke kombiniramo z neosebnimi, se bodo tako združeni podatki obravnavali kot osebni podatki, vse dokler bodo združeni.

  1. KAKO ZBIRAMO PODATKE

Podatki se zbirajo na različne načine, kot je opisano spodaj. Vaše osebne podatke zbiramo in obdelujemo na podlagi privolitve posameznika (naročilo izdelkov ali storitev) ali kadar obstaja pravna podlaga za zbiranje osebnih podatkov ali če imamo legitimen interes za takšno obdelavo osebnih podatkov. Vsi osebni podatki, ki nam jih posredujete, bodo obravnavani zaupno in se bodo uporabljali samo za namen, za katerega so bili posredovani in zbrani.

  • INFORMACIJE, KI JIH NAMESTI VAŠA NAPRAVA: vaša naprava ali brskalnik samodejno zagotovi nekatere podatke (na primer informacije o vrsti naprave, informacije o brskalniku)
  • NEPOSREDNI STIK (INTERAKCIJE) S STRANI UPORABNIKA: nekatere informacije nam posreduje neposredno uporabnik (na primer, če uporabnik zahteva informacije o naših izdelkih ali storitvah, odda naročilo, izpolni obrazec, zahteva novice)
  • TRETJE OSEBE: nekatere informacije zagotavljajo neodvisni ponudniki, ki imajo pravico deliti takšne informacije

  1. KAKO UPORABLJAMO VAŠE PODATKE

Informacije, ki jih zberemo od vas, uporabljamo za zagotavljanje spletne strani in delovanje našega podjetja. Uporabljamo jih tudi za posodabljanje naše spletne strani, za izboljšanje varnosti ter v namene analitike in raziskav, da vam zagotovimo najboljšo izkušnjo, ko uporabljate našo spletno stran. Vaše podatke uporabljamo tudi za promocijo naše spletne strani ter za izpolnjevanje naših pravnih obveznosti.

Zbrane podatke, ki vključujejo tako tehnične podatke, podatke o uporabi spletne strani kot tudi klasične osebne podatke uporabljamo za naslednje namene:

  • Zagotavljanje naše spletne strani: razvoj, zagotavljanje, prilagajanje in izboljšava naših vsebin, analiziranje trendov z uporabo spletne strani, vodenje spletne strani in komunikacija s strankami.
  • Promocija naših spletnih strani: Ko uporabljate našo spletno stran, lahko promoviramo naše spletne strani.
  • Analitika in raziskave: razumevanje in analiza trendov v povezavi z uporabo spletne strani, spoznavanje vedenja uporabnikov na spletni strani (kako pogosto uporabljate spletno stran, dogodki, ki se pojavijo na spletni strani, agregirana uporaba, podatki o uspešnosti ipd.).
  • Varnost: Vaše podatke uporabljamo za izboljšanje varnosti in zaščite naše spletne strani.
  • Naše pravne obveznosti: Vaše podatke uporabljamo skladno z zahtevami veljavne zakonodaje.

  1. KAKO DELIMO VAŠE PODATKE

Vseh storitev, potrebnih za uspešno delovanje spletne strani, ne moremo zagotoviti sami, zato moramo zbrane podatke deliti s tretjimi osebami. Razen kot je opisano spodaj, ENOMA d.o.o. osebnih podatkov uporabnika ne bo delil ali razkrival tretjim osebam.

Upoštevajte, da lahko delimo podatke, ki se lahko uporabijo za osebno identifikacijo vaše naprave (npr. IP naslov) za namene zagotavljanja naših storitev, promocije naših izdelkov in storitev ter izvajanja analiz in raziskav. Prav tako si pridržujemo pravico, da razkrijemo vaše podatke (vključno z osebnimi podatki), kadar smo zakonsko obvezani k takšnemu razkritju, in sicer na anonimen in agregiran način, kar pomeni, da vas iz njih ni mogoče osebno prepoznati.

Takšne podatke lahko delimo z:

  • Ponudniki spletne analitike: Za statistične analize uporabljamo storitve spletne analitike, kot je Google Analytics, za zbiranje informacij o uporabi te spletne strani. Ponudniki storitev spletne analitike za izvajanje svojih storitev uporabljajo piškotke in druge tehnologije sledenja. Za več podrobnosti preberite našo politiko piškotkov.
  • Socialna omrežja: Spletna stran lahko vključuje funkcije socialnih medijev, kot so gumbi za ”všečkanje”, sledenje ali deljenje v skupno rabo, ki jih zagotavljajo tovrstna socialna omrežja, kot sta Facebook in Instagram (“funkcije socialnih omrežij”). Te funkcije socialnih omrežij lahko zbirajo vaš IP naslov, katero stran obiskujete na našem spletnem mestu, in lahko nastavijo piškotek, ki omogoči pravilno delovanje funkcij socialnih omrežij. Funkcije socialnih omrežij običajno gosti tretja oseba, lahko pa jih gosti tudi neposredno na našem spletnem mestu. Vaše interakcije s temi funkcijami socialnih omrežij ureja politika zasebnosti socialnega omrežja, ki ponuja tovrstno funkcijo. Uporaba teh funkcij ni obvezna. Za dodatna vprašanja nas lahko kontaktirate na enoma@enoma.si
  • Obdelava plačil: za obdelavo plačil s kreditno kartico sodelujemo s ponudnikom spletnih plačilnih storitev. V primeru, da preko naše spletne strani izvedete kakršna koli plačila, bo naš ponudnik spletnih plačilnih storitev v našem imenu shranilo vaše polno ime in podatke o kreditni kartici.
  • Organi kazenskega pregona: Podatke o uporabnikih bomo morda morali razkriti, če sodišče, organ pregona ali drug javni ali vladni organ zahteva, da uporabniške podatke posredujemo, pod pogojem, da je takšna zahteva podana v skladu z zakonsko določeno metodo v veljavni jurisdikciji, kot je na primer nalog za preiskavo, sodni poziv ali sodni nalog in menimo, da je takšna zahteva upravičena.

Za vsa dodatna vprašanja v zvezi z izmenjavo vaših podatkov s tretjimi osebami se obrnite na nas na enoma@enoma.si.

  1. UPORABA PIŠKOTKOV IN SORODNIH TEHNOLOGIJ

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za interno analizo o uporabi spletne strani, da bi bila bolj privlačna za uporabnika. Za informacije o piškotkih in sorodnih tehnologijah, obiščite našo politiko piškotkov, ki je na voljo na https://svetdezinfekcije.si/politika-piskotkov/ in je del te Politike zasebnosti.

  1. STRANI IN STORITVE TRETJIH OSEB

Ta Politika zasebnosti se uporablja samo za podatke, zbrane s strani ENOMA d.o.o. preko spletne strani in se ne uporablja za katera koli druga spletna mesta, aplikacije ali storitve. Deli spletne strani lahko vključujejo povezavo do ali uporabo storitev tretjih oseb, kot so različne ikone, bližnjice, aplikacije ali druga sredstva za dostop. Čeprav se po svojih najboljših močeh trudimo pregledati takšne storitve nimamo nadzora nad storitvami tretjih oseb in vsakršna uporaba takšnih storitev je na lastno odgovornost. Te spletne strani imajo svoje politike zasebnosti, za katere ENOMA d.o.o. ne prevzema nikakršne odgovornosti. Pozivamo vas, da ste previdni pri njihovi uporabi in da pregledate njihove prakse zasebnosti.

  1. NOVICE

Z vašim e-poštnim naslovom se lahko prostovoljno naročite na naše novice, ki vam zagotavljajo najnovejše informacije o naših storitvah in izdelkih. Pravna podlaga za obdelavo je vaša privolitev. Vaš e-poštni naslov bo hranjen, dokler ste naročeni na naše novice. Od te storitve se lahko kadarkoli odjavite tako, da kliknete »odjava« v nogi vsakega tako prejetega mejla (novice) ali da nas kontaktirate na enoma@enoma.si

  1. HRAMBA PODATKOV

Zbrane podatke hranimo, dokler je to potrebno za zgoraj določene namene, vse v skladu z veljavno zakonodajo ali dokler nas posamezniki ne obvestijo, da se želijo odjaviti ali izbrisati svoje osebne podatke. Po lastni presoji lahko podatke iz naših sistemov izbrišemo ali spremenimo brez opozorila, ko se nam bo zdelo, da niso več potrebni za namene, za katere so bili zbrani.

  1. STAROST

Z uporabo spletne strani potrjujete, da ste vsaj polnoletni v državi, v kateri prebivate in da dajete svoje soglasje, da vaše mladoletne vzdrževane osebe uporabljajo to spletno stran, v kolikor je primerno.

  1. PRAVICE POSAMEZNIKA GLEDE OBDELAVE PODATKOV

Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov vam zagotavlja določene pravice v zvezi z osebnimi podatki, ki jih imajo upravljavci podatkov o vas, vključno z določenimi pravicami za dostop do osebnih podatkov, za zahtevo popravka osebnih podatkov, zahtevo za omejitev ali izbris osebnih podatkov in za nasprotovanje naši obdelavi vaših osebnih podatkov.

V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov imate kot posameznik naslednje pravice:

Pravica do preklica privolitve

Če ste kot posameznik privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov (v enega ali več določenih namenov), imate pravico, da to svojo privolitev kadarkoli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Privolitev je možno preklicati s pisno izjavo, ki se pošlje upravljavcu na enega od kontaktov, navedenih na naši spletni strani. Preklic privolitve za obdelavo osebnih podatkov za posameznika nima nobenih negativnih posledic ali sankcij. Vendar pa je možno, da upravljavec posamezniku po preklicu privolitve za obdelavo osebnih podatkov morda ne bo več mogel nuditi posamezne ali več svojih storitev, če gre za storitve, ki jih brez osebnih podatkov ni mogoče nuditi.

Pravica dostopa do osebnih podatkov

Kot posameznik imate pravico od ponudnika (upravljavca osebnih podatkov) dobiti potrditev, ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki, in kadar je temu tako, dostop do osebnih podatkov in določene informacije (o namenih obdelave, o vrstah osebnih podatkov, o uporabnikih, o obdobjih hrambe oz. merilih za določitev obdobij, o obstoju pravice do popravka ali izbrisa podatkov, pravice do omejitev in ugovora obdelave in pravice do pritožbe pri nadzornem organu, o viru podatkov, če podatki niso bili zbrani pri vas, o obstoju avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov, razlogih zanj ter pomenu in posledicah take obdelave za vas, ter druge informacije v skladu s 15. členom Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov.

Pravica do popravka osebnih podatkov

Kot posameznik imate pravico doseči, da ponudnik brez nepotrebnega odlašanja popravi netočne osebne podatke v zvezi z vami. Kot posameznik imate, ob upoštevanju namenov obdelave, pravico do dopolnitve nepopolnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave.

Pravica do izbrisa osebnih podatkov (“pravica do pozabe”)

Kot posameznik imate pravico doseči, da ponudnik brez nepotrebnega odlašanja izbriše osebne podatke v zvezi z vami, ponudnik pa mora podatke brez nepotrebnega odlašanja izbrisati, kadar obstaja eden od naslednjih razlogov:

  • podatki niso več potrebni v namene, za katere so bili zbrani oz. drugače obdelani;
  • če prekličete privolitev, za obdelavo pa ne obstaja druga pravna podlaga;
  • če ugovarjate obdelavi, za obdelavo pa ne obstajajo prevladujoči zakoniti razlogi;
  • podatki so bili obdelani nezakonito;
  • podatke je treba izbrisati za izpolnitev pravnih obveznosti v skladu s pravom EU ali pravom države članice, ki velja za ponudnika;
  • podatki so bili zbrani v zvezi s ponudbo storitev informacijske družbe.

Kot posameznik pa v določenih primerih, opisanih v 3. odstavku 17. člena Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov, nimate pravice do izbrisa podatkov.

Pravica do omejitve obdelave

Kot posameznik imate pravico doseči, da ponudnik omeji obdelavo, kadar obstaja eden od primerov:

  • če oporekate točnosti podatkov za obdobje, ki ponudniku omogoča preveriti točnost podatkov;
  • obdelava je nezakonita, vi pa nasprotujete izbrisu podatkov, namesto tega pa zahtevate omejitev njihove uporabe;
  • ponudnik podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, vendar pa jih vi potrebujete za uveljavljanje, izvajanje in obrambo pravnih zahtevkov;
  • ste vložili ugovor v zvezi z obdelavo, dokler se ne preveri, ali zakoniti razlogi ponudnika prevladajo nad vašimi razlogi.

Pravica do prenosljivosti podatkov

Kot posameznik imate pravico, da prejmete osebne podatke v zvezi z vami, ki ste jih posredovali ponudniku, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, in imate pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da bi vas ponudnik, ki so mu bili osebni podatki zagotovljeni, pri tem oviral, in sicer kadar:

  • obdelava temelji na privolitvi ali na pogodbi in
  • se obdelava izvaja z avtomatiziranimi sredstvi.

Kot posameznik imate pri uresničevanju navedene pravice doseči, da se osebni podatki neposredno prenesejo od enega upravljavca (ponudnika) k drugemu, kadar je to tehnično izvedljivo.

Pravica do ugovora obdelavi

Kot posameznik imate na podlagi razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem pravico, da kadarkoli ugovarjate obdelavi osebnih podatkov, ki je potrebna za opravljanje nalog v javnem interesu ali pri izvajanju javne oblasti, dodeljene ponudniku (točka (e) člena 6 (1) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov) ali je potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadeva ponudnik ali tretja oseba (točka (f) člena 6 (1) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov), vključno z oblikovanjem profilov na podlagi navedenih obdelav. Ponudnik preneha obdelovati osebne podatke, razen če dokaže nujne legitimne razloge za obdelavo, ki prevladajo nad vašimi interesi, pravicami in svoboščinami, ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

Kadar se osebni podatki obdelujejo za namene trženja, ima posameznik pravico, da kadarkoli ugovarja obdelavi podatkov v zvezi z njim za namene takega trženja, vključno z oblikovanjem profilov, kolikor je povezano s takim neposrednim trženjem. Kadar posameznik ugovarja obdelavi za namene neposrednega trženja, se podatki ne obdelujejo več v te namene.

Kadar se podatki obdelujejo v znanstveno ali zgodovinsko-raziskovalne namene ali statistične namene, ima posameznik pravico, da iz razlogov, povezanih z njegovim posebnim položajem, ugovarja obdelavi podatkov v zvezi z njim, razen če je obdelava potrebna za opravljanje naloge, ki se izvaja iz razlogov javnega interesa.

Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu

Brez poseganja v katerokoli drugo (upravno ali drugo) pravno sredstvo imate kot posameznik pravico, da vložite pritožbo pri nadzornemu organu, zlasti v državi, v kateri imate običajno prebivališče, v kateri je vaš kraj dela ali v kateri je domnevno prišlo do kršitve (v Sloveniji je to Informacijski pooblaščenec), če menite, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z vami krši predpise o varstvu osebnih podatkov.

Brez poseganja v katerokoli drugo (upravno ali izvensodno) sredstvo imate kot posameznik pravico do učinkovitega pravnega sredstva, in sicer zoper pravno zavezujočo odločitev nadzornega organa v zvezi z njo, prav tako pa tudi v primeru, kadar nadzorni organ vaše pritožbe ne obravnava ali vas v treh mesecih ne obvesti o stanju zadeve ali o odločitvi o pritožbi. Za postopke zoper nadzorni organ so pristojna sodišča države članice, v kateri ima nadzorni organ sedež.

Posameznik lahko vse zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, v pisni obliki naslovi na upravljavca, in sicer na enega od kontaktov, navedenih na naši spletni strani.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko ponudnik od posameznika zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da posameznika ne more zanesljivo identificirati.

Ponudnik mora na zahtevo posameznika, s katero ta uveljavlja svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Pravica do pritožbe nadzornemu organu brez poseganja v katerokoli drugo upravno ali pravno sredstvo imate kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, pravico, da vložite pritožbo pri nadzornem organu, zlasti v državi članici, v kateri imate običajno prebivališče, v kateri je vaš kraj dela ali v kateri je domnevno prišlo do kršitve, če menite, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z vami krši Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov. Nadzorni organ, pri katerem je vložena pritožba, vas bo kot pritožnika obvestil o stanju zadeve in odločitvi o pritožbi, vključno z možnostjo pravnega sredstva na podlagi 78. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov. Kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki imate pravico, da vložite pritožbo na naslov: Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana.

  1. ČEZMEJNI PRENOS PODATKOV

V okviru zgoraj navedenih dejavnosti izmenjave podatkov se lahko vaši osebni podatki prenesejo v druge države (vključno z državami zunaj Evropskega gospodarskega prostora (EGP)), ki imajo lahko drugačne standarde varstva podatkov od države, v kateri prebivate. Upoštevajte, da za podatke, ki se obdeluje v tuji državi, lahko veljajo tuji zakoni in so dostopni tujim vladam, sodiščem, organom kazenskega pregona in regulativnim agencijam. Ne glede na navedeno, si bomo prizadevali sprejeti razumne ukrepe za ohranjanje ustrezne ravni varstva podatkov pri izmenjavi vaših osebnih podatkov s takšnimi državami.

V primeru prenosa zunaj EGP ta prenos varujejo bodisi vzorčne pogodbene klavzule EU bodisi odobreni mehanizmi potrjevanja bodisi sklep o ustreznosti. Za nadaljnje informacije o omenjenih zaščitnih ukrepih nas lahko kontaktirate na enoma@enoma.si

  1. VPRAŠANJA ALI PRITOŽBE

Vsa vprašanja, pomisleke ali komentarje o tej Politiki zasebnosti ali kakršne koli zahteve v zvezi z vašimi osebnimi podatki nam pošljite po elektronski pošti na enoma@enoma.si. Podatki, ki jih navedete ob stiku z nami, bodo obdelani za obravnavo vaše zahteve in bodo izbrisani, ko bo vaša zahteva izpolnjena. Lahko pa omejimo obdelavo zadevnih informacij v skladu z zakonsko določenimi roki hrambe.

  1. SPREMEMBE POLITIKE ZASEBNOSTI

ENOMA d.o.o. si pridržuje pravico, da Politiko zasebnosti po potrebi občasno prilagodi dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Iz tega razloga vas prosimo, da pred vsakim posredovanjem osebnih podatkov preverite aktualno različico, da boste seznanjeni z morebitnimi spremembami in dopolnitvami. Prav tako vas bomo o morebitnih spremembah, ki bistveno vplivajo na obdelavo vaših osebnih podatkov, predhodno obvestili na primeren način (npr. z obvestilom na naši spletni strani, po elektronski pošti). Če se ne strinjate s spremenjeno Politiko zasebnosti, se vzdržite uporabe naše spletne strani. Datum zadnjega Politike zasebnosti je zapisan v dokumentu.

  1. KONTAKT

Če imate kakršne koli pripombe ali vprašanja o naši Politiki zasebnosti, nam pišite na enoma@enoma.si ali na ENOMA d.o.o., Groharjeva ulica 11, 1241 Kamnik, Slovenija

ENOMA d.o.o., zadnja posodobitev Maj 2021